Oppskrift på Wonka-Vips
Ta ei blokk av den finaste sjokoladen, anten eitt tonn eller tjuve sekkar sjokoladebrot, alt etter kva som er enklast. Legg sjokoladen i ein svært stor kjele og smelt innhaldet over glødande varme. Når sjokoladen er smelta, skal varmen dempast litt, slik at ikkje sjokoladen blir brend. Men han må koke heile tida. Deretter tilset du følgjande, og ver nøye med rekkjefølgja, rør godt heile tida og sjå at kvar gjenstand har smelta før du legg oppi ein ny.
EIN MATRAKAN-HOV
SNABELEN (PLUSS SLANGEN) TIL EIN ELEFANT
EGGEPLOMMA FRÅ TRE FLIFREFUGLAR
VORTA TIL EIN VORTEHUND
HORNET TIL EI KU (SJÅ TIL AT HORNET TUTAR KRAFTIG)
HOVUDPRYDEN TIL EIN KAKKADILLE
150 GRAM AVSKALA SLIMESKRAPAR
TO HÅR (OG EIN VÅR) FRÅ HOVUDET PÅ EIT FLODSVIN
NEBBET TIL DEN RAUDBRYSTA BULBATROSSEN
EIT KORN FRÅ TÅA TIL EIN EINHYRNING
DEI FIRE TENTAKLANE TIL EIN FIRSPRUT
HOPPET (OG GU’EN OG RI’EN) FRÅ EI HOPPEGURI
SNUTEN TIL EIN FROSKESPRETT
EIN SMULE FRÅ EIN SMULE
EIN TJUV (OG EIN RØVAR) FRÅ BAGDAD
KVITEN FRÅ TOLV EGG LAGDE AV EI TRESKVALDRE
TREBEINET TIL EIN SNØFTESNAVLAR (DERSOM DU IKKJE FÅR TAK I TRE, HELD DET MED EITT)
KVADRATROTA AV EIN SØRAMERIKANSK REKNESTAV
TENNENE TIL EI FLAGGERMUS (AV VINDAUGSVISKARTYPEN)
SKUFF (OG SKAP) SOM HAR TILHØYRT EIN VILL GRUMLEBASS
Når alt det som er nemnt ovanfor, har smelta, skal blandinga koke i tjuesju dagar. Rør ikkje rundt! Etter tjuesju dagar skal all væska ha fordampa, og det ligg igjen ein hard, brun klump omtrent så stor som ein fotball i botnen av kjelen. Knus klumpen med ein hammar. Midt inni vil du finne ei lita rund pille. Denne pilla er WONKA-VIPS.
Roald Dahl